torstai 11. maaliskuuta 2010

K-Plussa Kanta-asiakaskortti/Vertailua S-Ryhmän S-etukorttiin

Keskon kanta-asiakas kortti K-plussa on kortti, joka kerryttää bonuksia ja antaa alennuksia sekä tuote-etuja ostoksistasi. Kortti kerryttää bonusta ja etuuksia kaikissa Keskon omistamissa kaupoissa sekä useissa yhteiskumppaneiden liikkeissä (mm. Instrumentarium, Sonera, Teboil). K-plussa mainostaa kotisivuillaan http://www.k-plussa.fi/ olevansa Suomen monipuolisin kanta-asiakasohjelma.


















Toisin kuin S-ryhmän S-etukortissa Keskon K-plussa kortissa kerätään Plussa pisteitä. Tässä sivustolta http://www.k-plussa.fi/ otettu esimerkki pisteiden kertymisestä:






Ostot Kuukaudessa







Pisteet olevat siis rahanarvoisia.

K-Plussan pisteiden kerryttäminen on tehty kyllä aika hankalaksi ymmärtää. On olemassa normaaleita peruspisteitä, jotka kertyvät peruskaupoista. Sitten on LisäPlussa kauppoja, joista on mahdollista saada lisäplussaa.

Eniten K-Plussa kortti panostaakin kortilla saatavaan alennukseen, kuin bonuksen maksamiseen, koska verrattuna S-korttiin sillä on huomattavasti pienempi palautus ostoista. K-Plussa kortilla sen sijaan saa ehkä enemmän elintarvikkeista ja ostoksista heti ostoksen yhteydessä tulevaa alennusta, kuten esim bensasta Neste asemilla. Bensansta saatu bonus voidaan asiakkaan halutessa ottaa suoraan ostoksesta pois saman tien.

Kesko Vs. Sok

Kesko ja Sok:in välinen kamppailu asiakkaista keskeytyy siihen, minkä asiakas kokee itselleen tärkeäksi, ylijäämäpalautuksen ja kasvavan bonuksen vai pienemmän bonuksen, mutta heti saadun edun ostoksista. Toisaalta myös se, missä liikkeissä asiakas itse tykkää asioida ja mitä asioita asiakas arvostaa vaikuttaa tietenkin asiakaskuntaan ja kanta-asiakkaan päätökseen siitä missä asiakas haluaa rahansa tuhlata. Esimerkiksi pienellä paikkakunnalla missä on S-market ja K-market ostospaikkaan voi vaikuttaa esimerkiksi se, että toisessa kaupassa on tuore lihatiski kun taas toisessa ei ole lihatiskiä lainkaan. Kyse on siis siitä, että Keskon sekä Sokoksen pitää mielestäni olla hieman erinlaisia selvitäkseen kilpailusta, joka tietenkin heijastuu myös kanta-asiakas korttien ominaisuuksiin, kuten olemme äskeisessä infopaketissa kertonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti