tiistai 16. helmikuuta 2010

Asiakasrekisteri

STOCKMANN

Stockmannin kanta-asiakas palvelut ja kortit

Kuten jo olemme aiemmissa esimerkeissä nähneet yrityksillä voi olla erilaisia ostosummien perusteella saatavia kanta-asiakas/etu-kortteja. Stockmann esimerkkinä näistä on yksi Suomen ehkä tunnetuimmista. Stockmannilla on mahdollisuus saada kanta-asiakas korttiinsa tili, sekä Credit/Debit mahdollisuudet sekä Master Card ominaisuus. Olemassa on käteiskortti, Stockmann MasterCard ja Exlusive- kantiskortit. Kortteihin saa myös rinnakkaisominaisuuden.

Yrityksen nettisivuilla osataan kertoa kanta-asiakas rekisterin eduista asiakkaalle seuraavaa:
"Stockmannin kanta-asiakkaat saavat Stockmaan tavaratalosta ja useista Stockmann- konserniin kuuluvista yksiköistä sekä Stockmannin yhteistyökumppaneilta tuote ja palveluetuja." (
http://www.stockmann.fi/)

Stockmannin käteiskorttia voi hakea 12 vuotta täyttäneet huoltajan suostumuksella. Käteiskortti on kuluttajalle maksullinen. Kanta-asiakas pitää olla myös Suomen kansalainen tai jolla on kotipaikka Suomessa.

Kanta-asiakas korttia näytetään ostosten teon yhteydessä kassalla. Nettisivuilla kerrotaan myös, että Stockmann voi lähettää kanta-asiakkailleen postia eduista ja tuotekatalogeja tuotteistaan.

Itse Stockmannin käteiskortti asiakkaana saan kotiin aina silloin tällöin kirjeen, jossa on Stockmannin katalogi, jossa kerrotaan uusimmista tarjouksista joita kortilla saa. Itse olen kokenut, että vaikka en exlusive-tasolle ostoillani pääsisikään, silti Stockmannin kanta-asiakas tarjoukset ovat hyviä ja huomattava etu siihen, jos korttia ei olisi.

maanantai 15. helmikuuta 2010

Asiakasrekisteri

Vaateliike-ketju Seppälä

Asiakasrekisteri-Seppälä-Clubi

Seppälä Clubi mainostaa asiakasrekisteriinsä liittyviä etuja seuraavasti.
Clubin jäsen saa itselleen Seppälän kanta-asiakas Clubi kortin jonka haltijana saa vip bonusta, 70 € ostosta 10 €.
Klubietuja ja arvontoja sekä tapahtumia ilmoittavan palvelun ja mahdollisuuden osallistua niihin, sekä stailauspalveluja.

Seppälä Clubilla on kolme eri korttitasoa, joiden saantiin vaikuttaa asiakkaan kuukauden aikana tehtyjen ostosten summa. 1 VIP tasolla pitää ostaa vähintään 210€/3kk, 2 VIP tasoon 90/3kk ja rekisteröityneelle 3 tason asiakkaalle Clubi tarjoaa jäsenkortin lisäksi klubiedut, jäsenpostin, kilpailut arvonnat ym. 1 VIP tasolla asiakas saa aiemmin mainitun alennuksen 70 € ostosta, sekä myös alempien tasojen edut. 2 VIP tasolla asiakas saa stylaus palvelun Seppälän henkilökunnalta.

Seppälä Klubi on Seppälä Oy:n asiakkailleen tarjoama kanta-asiakasklubi, jonka kautta Seppälä tarjoaa asiakkailleen erikoistarjouksia ja muita etuja.

Liittyminen ja jäsenyys
Seppälä Klubin jäseneksi voi liittyä 15 vuotta täyttänyt Seppälän asiakas ja yksityishenkilö. Alle 18-vuotiailta edellytetään myös vanhempien suostumus.
Liittymällä asiakas sitoutuu noudattamaan Seppälä Klubin sääntöjä. Jäsenyys alkaa, kun liittymishakemus on asianmukaisesti täytetty, allekirjoitettu ja hyväksytty. Jäsenyys on henkilökohtainen.

Jäsenkortti

Seppälä Klubin jäsenet saavat osoitukseksi jäsenyydestään Seppälä Klubin jäsenkortin, joka oikeuttaa monipuolisiin jäsenetuihin. Jäsenkorttia saavat Seppälä Klubin jäsenen suostumuksella käyttää myös perheenjäsenet.
Seppälä Klubin jäsen sitoutuu ilmoittamaan kortin katoamisesta Seppälä Klubin asiakaspalveluun. Väärinkäytöksissä Seppälällä on oikeus mitätöidä kortti.
(LÄHDE:
http://club.seppala.fi/klubin-saannot-ja-ohjeet.html)

Asiakasrekisteri

Seuraavassa esittelen tunnettujen yritysten asiakasrekisterin toimintaa, etuuksia sekä hankintatapoja.

SK-Ravintolat
(
http://www.sk-ravintolat.fi/)



SK-Ravintoloilla on SK-Member card, joka tekee haltijastaan rekistöröidyn kanta-asiakkaan. Suomessa SK:n nettisivujen mukaan on 240 000 kanta-asiakasta.
Rekistöityminen kanta-asiakkaaksi käy joko nettisivuilla
http://www.sk-ravintolat.fi/ tai ostamalla silver-kortin SK-ravintolasta.

Member kanta-asiakas saa SK Ravintoloista ja yhteistyökumppaneilta informaatiota ja markkinointiviestejä emailitse, mobiiliin tai postitse. Tiedot ovat täysin luottamuksellisia ja niitä säilytetään henkilötietolain mukaan.

Asiakasrekisterin nimi
SK Entertainment Group Oy:n palveluiden asiakastietokanta

Rekisterissä käsitellään seuraaviin ryhmiin kuuluvia tietoja:


"Rekisteröidyn perustiedot, kuten nimi, osoite, syntymäaika, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, koulutus, asemaSK Mobile -liittymän laskutukseen ja perintään liittyvät tiedotSK Mobile -liittymän asiakkuuteen ja sopimussuhteeseen liittyvät tiedot, kuten tuotteet ja palvelut, niiden avaus- ja irtisanomispäivä, liittymänumero, tunnistautumistiedot, palvelun myyjätiedot ja viestinnän toteuttamiseen liittyvät tiedot
Lupatiedot ja kiellot, kuten suoramarkkinointikiellotMielenkiinnon kohteet ja muut rekisteröidyn itse antamat tiedotTapahtuma-, ja käyttäjäanalyysitiedotSäännönmukaiset tietolähteetHenkilötietoja kerätään rekisteröitymisen yhteydessä, palveluita käytettäessä tai muutoin suoraan rekisteröidyltä. Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää myös väestörekisteristä ja Suomen Suoramarkkinointiliiton ylläpitämistä kieltorekisteristä sekä muista vastaavista rekistereistä."
(LÄHDE:
http://member.membercard.fi/rekisteriseloste.html)

Rekisterin pitämisen perusteena on asiakassuhde.

Kortteja on erinlaisia.

Silver-kortti:
Silver kortti tarjoaa omistajalleen erinlaisia etuja. Kortti maksaa 15-17 euroa vuodessa.Kortti on voimassa yhden vuoden siitä kun se on ostettu.Jäsenedut joita tarjotaan yhteistyökumppaneiden kanssa on hyödynnettävinä kortilla, jonka jäsenyys on henkilökohtainen, edut koskevat ainoastaan kortinhaltijaa.
Kortilla saa myös juomatarjouksia, kutsuja kanta-asiakasbileisiin ja muihin tapahtumiin.
(LÄHDE:
http://www.sk-ravintolat.fi/korttisivut/#silver)

GOLD-kortti:

SK-Ravintolat tarjoavat pysyviä sekä vaihtuvia VIP-etuja, joiden avulla yöelämästä nauttiminen on entistä hienompaa ja vaivattomampaa. Jäsenyys maksaa 150 euroa vuodessa ja on kortinhaltijalle henkilökohtainen.
Kortinhaltijalla on maksuton sisäänpääsy kaikkiin yökerhoihimme kortinhaltijalle ja hänen seuralaiselleen VIP-jonon kautta (pl. erikoisillat) yökerhojen ikärajojen puitteissa.
Sisäänpääsy Club Gold - VIP-tiloihin. Club Gold -VIP-tilat Oulun Onnelassa ja Turun Onnelassa.
Kortinhaltijat saavat myös kutsuja lukuisiin SK Ravintoloiden järjestämiin bileisiin ja tapahtumiin sekä rahanarvoisia etuja yökerhoissamme. Edut ovat henkilökohtaisia.

(LÄHDE:
http://www.sk-ravintolat.fi/korttisivut/#gold)

Club Royal-kortti

Tarjoaa runsaasti etuja jäsenille. Club Royal-kortteja on kahdenlaisia,
henkilö- ja yrityskohtaisia.
Henkilökohtainen Club Royal Private-kortti oikeuttaa haltijan ja kolme ystävää VIP-jonon kautta veloituksetta mihin tahansa SK Entertainment Group Oy:n ravintolaan tai yökerhoon. Club Royal Private-kortin vuosijäsenyyden hinta on 400 euroa (sis. ALV.).
Yrityskortti on nimeltään Club Royal Business, korttia voi käyttää kuka tahansa yrityksesi työntekijä. Kortti oikeuttaa 1+5 henkilöä VIP-jonon kautta veloituksetta mihin tahansa SK Entertainment Group Oy:n ravintolaan tai yökerhoon. Club Royal Business-kortin vuosijäsenyyden hinta on 900 euroa (sis. ALV.).

Molemmat kortit oikeuttavat Club Royal jäsenelle ja hänen seuralaisilleen pääsyn VIP-tiloihin, valtakunnallisesti. Mahdollisuus varata pöytiä etukäteen sekä pöytiin tarjoilu ovat etuina useimmissa yökerhoistamme. Club Royal jäsenyyden avulla voitte välttää jonottamisen yökerhoon tullessannekin. Club Royal-jäsenyys takaa sujuvat illan vietot kautta Suomen.
Käytännöt vaihtelevat yökerhottain ja pyydämmekin teitä varaamaan pöydät ajoissa. Club Royal asiakkailla on käytössään myös muiden korttitasojen (Silver- ja Gold-tasot) edut.

(LÄHDE:
http://www.sk-ravintolat.fi/korttisivut/#royal)